ورزش برای تقویت قوای جسمانی و صبحانه مفید و کافی به منظور تامین انرژی مورد نیاز تا ظهر، از عوامل اصلی شروع روزی امیدوار کننده هستند، اما شاید ما از یک نکته ضروری غافل باشیم و آن داشتن مغزی هوشیار و بیدار برای تمرکز بالا در سر کلاس درس و محل کار است.
به گزارش بهداشت نیوز برای داشتن مغز هوشیار انجام یک سری تمرینات ضروری به نظر میرسد.شروع روز با تمرینات مغز میتواند ذهن شما را تیزتر کند، تمرکز را بهبود بخشد و حافظه شما را تقویت کند. درست همانطور که ورزش بدن را تقویت می کند، تمرینات مغز نیز ذهن شما را تحریک میکند و چابکی ذهنی را افزایش می دهد. تمرینات مغز را باید به عنوان بخشی از برنامه صبحگاهی در نظر بگیریم. در این مطلب به ۱۰ تمرین موثر مغز به همراه دستورالعملهای دقیق در مورد نحوه انجام آنها اشاره کردهایم.
مدیتشن
این تمرین «ذهن آگاهی» را افزایش و استرس را کاهش میدهد و تمرکز را بهبود میبخشد. این تمرین مغز شما را آموزش میدهد تا در تمام طول روز هوشیار داشته باشد و عواملی که باعث حواس پرتی میشوند را فیلتر کند، و یک روز پربار را برای شما تنظیم کند. برای انجام مدیتشن در یک موقعیت راحت در مکانی آرام بنشینید. چشمان خود را ببندید و روی تنفس خود تمرکز کنید. با ۴ شماره دم را فرود دهید و با ۴ شماره نگهدارید و با ۶ شماره نفس را بیرون دهید. به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه این حرکت را تکرار کنید.
یادداشت نگاری
نگاشتن یادداشت به طور منظم و روزانه خلاقیت را تقویت میکند، روابط عاطفی را بهبود میبخشد و حافظه را تقویت میکند. نوشتن اهداف و افکارتان را سازماندهی کرده و مغزتان را برای حل مسئله آماده میکند. ۱۰ دقیقه وقت بگذارید و افکار، برنامهها یا چیزهایی را که بخاطرشان موفقیتی کسب کردهاید یادداشت کنید.
سودوکو
حل جدول سودوکو تفکر منطقی را تحریک کرده و مهارتهای حل مسئله را تقویت میکند. سودوکو بخشهای مختلف مغز را درگیر میکند، حافظه را واضح نگه میدارد و انعطافپذیری ذهنی را بهبود میبخشند.۱۰ تا ۱۵ دقیقه را به حل جدول کلمات متقاطع یا سودوکو اختصاص دهید. از جدولهای یک روزنامه، مجله یا کتاب جدول استفاده کنید.
دو کار همزمان
انجام دادن دو کار به صورت همزمان هماهنگی بین مناطق مختلف مغز را افزایش میدهد، توانایی چندوظیفهای و انعطافپذیری شناختی را بهبود میبخشد. دو کار را به طور همزمان انجام دهید، مانند حفظ تعادل روی یک پا هنگام خواندن جدول ضرب یا مسواک زدن دندانهای خود با دست غیر غالب (دستی که با آن مینویسید، غذا میخورید و کار میکنید). با ۱ تا ۲ دقیقه شروع کنید و به تدریج سختی آن را افزایش دهید.
یادگیری مهارت جدید
یادگیری مهارتهای جدید مغز شما را سازگار نگه می دارد و ارتباطات عصبی جدیدی را شکل میدهد، حافظه بلند مدت را بهبود میبخشد و انعطاف پذیری ذهنی را افزایش میدهد. هر روز صبح ۱۵ دقیقه را صرف یادگیری چیزهای جدید کنید، مانند یک برنامه زبان یا یک فیلم آموزشی کوتاه. روی پیشرفتهای کوچک و مداوم تمرکز کنید.
بازیهای تقویت کننده مغز
بازیهای استدلالی و حاوی استراتژی، دامنه توجه را به چالش میکشد و به مغز کمک میکنند فعال و تیز بماند. یک بازی حافظه آنلاین سریع، پازل یا بازی شطرنج در صبح انجام دهید. تلاش کنید خود را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با یک بازی جذاب سرگرم کنید.
نقشه ذهنی
نقشه ذهنی، افکار را سازماندهی کرده، خلاقیت را تحریک میکند و توانایی شما را برای تجسم و ارتباط مفاهیم پیچیده تقویت میکند. یک موضوع یا مشکل را انتخاب کنید و آن را در مرکز یک صفحه خالی بنویسید. شاخه هایی را بکشید که به ایدهها، مفاهیم مرتبط یا راه حلها منجر میشوند.
تمرین تجسم
تجسم، مراکز پاداش مغز شما را فعال میکند و آن را برای موفقیت، بهبود تمرکز، اعتماد به نفس و هیجان آماده میکند. چشمان خود را ببندید و روز آینده خود را با جزئیات تجسم کنید. خود را در حال تکمیل وظایف، حفظ آرامش و رسیدن به اهداف خود تصور کنید. ۵ تا ۱۰ دقیقه را به این تمرین اختصاص دهید.
تمرین یادآوری حافظه
این کار حافظه را تقویت میکند، توجه به جزئیات را بهبود می بخشد و به مغز شما کمک میکند تا اطلاعات را به طور موثرتری سازماندهی و حفظ کند. ۵ دقیقه را به یادآوری وقایع روز قبل به ترتیب زمانی اختصاص دهید. با به خاطر سپردن جزئیاتی مانند مکالمات، وعدههای غذایی یا اقدامات خاص خود را به چالش بکشید.
ورزش بدنی همراه با چالش ذهنی
فعالیت بدنی باعث افزایش جریان خون به مغز، تقویت حافظه و تمرکز میشود. افزودن چالش ذهنی عملکرد شناختی را بیشتر تقویت میکند و تواناییهای انجام چند کار به طور همزمان را تشدید میکند. تمریناتی مانند پیاده روی یا آهسته دویدن را در حین حل ذهنی مشکلات یا شمارش معکوس از ۱۰۰ در ۷ انجام دهید. همچنین، حرکات یوگا را امتحان کنید که به تعادل و تمرکز نیاز دارند، مانند ژست درختی یا ژست جنگجو.